INFO OM 9FF I TYSKLAND

Startsida
9ff info
Ombygg.min bil
Egna fordon
Filmer
Kontakt

 

 

 

I södra Tyskland finns staden Dortmund och även den kända Porsche trimmaren - 9ff. Ägaren till firman Jan Fatthauer och sina teknikerfokuserar sig på trimning av alla Porsches vattenkylda modeller.
Firman startades 2001 och blev snabbt en känd trimningsfirma av Porsche i Tyskland.
Namnet 9ff kommer från Jan's frus initialer, Frauke Fatthauer, måste vara kul att få en sportbil uppkallad efter sig

Den första projektbilen som byggdes kallades 9ffT6 och var på 780 HK, med denna bil sattes inget toppfartsrekord, utan bilen användes för att utvärdera väghållningsegenskaper i farter en bra bit över 350 km/h.
Bilen såldes och kan numera ses köras på Autobahn.

Grabbarna på 9ff var inte helt nöjd över att kunna sätta ett toppfartsrekord, så en ny bil togs fram 9FF V400, en 4.0 liters motor på 840HK baserad på GT3 chassi .
Bilen togs till Nardo banan i Tyskland för att sätta toppfartsrekord och efter några försök så GPS klockades bilen till 388 km/h. (Filmer från Nardo banan.) vilket är ett toppfartsrekord för serietillverkade bilar. Inte dåligt för att vara en bruksbil.

Varje del som finns framtagen hos 9FF är kontrollerad och utprovad in i minsta detalj.

Företaget har byggt om och modifierat flera hundra bilar, med nöjda kunder som ett resultat.

För 996 TT finns utbud på 10 olika trimsteg från 485 HK till 910 HK, förutom motor detaljer finn en uppsjö av olika delar till alla vattenkylda modeller såsom  ,aerodynamik, specialfälgar, fjädring, ljuddämpare, växellådor, interiör, lättviktsdetaljer till karosseri.